Mer om implantat

Implantatbehandling är idag en säker behandling och lyckas nästan alltid. Inför behandlingen är det viktigt att göra en noggrann undersökning med bl a röntgen för att kontrollera att käkbenet är friskt och att det finns tillräckligt med ben för att man ska kunna operera in titanskruvar. Med hjälp av vår CBCT, en 3 D röntgen  kan vi få ännu bättre information om hur käkbenet ser ut.Det är också viktigt att övriga tänder är friska och infektionsfria.

 

Implantatbehandlingen görs i två (ibland tre) steg.

  1. Först opereras ett eller flera titanimplantat in i käken – detta får sedan växa fast i käkbenet under sex till åtta veckor. Detta är den kirurgiska delen av behandlingen.

  2. När implantaten läkt fast börjar vi framställningen av kronan eller bryggan som ska sitta på implantatet – den protetiska delen av behandlingen. Det kan behövas några inprovningar innan tänderna slutgiltigt är på plats.
  • Precis som naturliga tänder kräver också implantat regelbundna kontroller och noggrann munhygien. Med noggrann skötsel bidrar Du till att implantatet kommer att fungera under lång tid. . Våra tandhygienister informerar och visar Dig om lämpliga åtgärder och god munhygien.

  • Det finns ingen åldersgräns uppåt för att få implantat. På barn och ungdomar som fortfarande växer väntar vi med implantat tills de vuxit färdigt.